Igal autol oma kulu – mis on rahakotile kergem?

Auto pidamise kogukulu sõltub erinevatest tegurist, sealhulgas mudelist, varustusest, nende korralisest ja erakorralisest hooldusest, kindlustusest, kütusekulust ja kütuse hinnast, amortisatsioonist ja muudest muutujatest. Siin on mõned tegurid, mida tuleks arvestada:

  1. Ostuhind: Auto maksumus ostmisel.
  2. Kindlustusmakse: Auto kindlustamise aastakulu.
  3. Kütusekulu: Olenevalt sõidustiilist, kütusehinnast ja autost endast.
  4. Hooldus- ja remondikulud: Varieeruvad sõiduki tüübi, sõidustiilist.
  5. Amortisatsioon: Auto väärtuse langus aja jooksul.

Diagrammil on toodus erinevate elektri- ja diiselmootoriga autode (Audi, Mercedes-Benz, Tesla, BMW, Volkswagen, Kia Sportage, Kia Ceed SW, Kia Optima) ülalpidamiskulude prognoos vastavalt oodatavale läbisõidule. Summad on esitatud eurodes.

Kokkuvõte:

  1. Elektriautode soetamishind on kuni kolm korda kallim kui diiselmootoriga autodel. Audi, Mercedes-Benz, Tesla ja BMW autode pidamiskulud suurenevad koos läbisõiduga. Kõrgeima läbisõiduga (1 000 000 km) ulatub pidamiskulu umbes 139 286 eurot.
  2. Volkswageni pidamiskulud on märgatavalt madalamad, jäädes umbes 117 200 euro tasemele maksimaalse läbisõidu korral.
  3. Kia Sportage, Kia Ceed SW ja Kia Optima on eelnevalt mainitud automarkidega võrreldes taskukohasemad. Näiteks Kia Optima pidamiskulu jääb umbes 105 100 euro tasemele 1 000 000 km läbisõidul.
  4. Üldiselt võib märgata, et luksusautode (Audi, Mercedes-Benz, Tesla, BMW) pidamiskulud on kõrgemad võrreldes kompaktsete ja ökonoomsemate mudelitega (Volkswagen, Kia).

Need numbrid on prognoosid ja tegelikud kulud võivad varieeruda sõltuvalt konkreetsetest tingimustest, sh hoolduse hinnad, kütusekulu ja muud muutujad.

Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga